3D printer3D printen

Innovatief bedrijf uit Geldermalsen ontwikkelt 3d printer

3d printer een innovatieve techniek

3d printing is een nieuwe vorm van printen, die echt in opkomst is. Deze revolutionaire techniek maakt het voor bedrijven en tegenwoordig ook consumenten mogelijk om een computerbestand te kopiëren naar een echte 3d kopie. Denk hierbij niet aan een kopie op papier, maar aan een echte 3d kopie, zoals een vaas of een beker. Deze trend gaat ook ons eigen land niet voorbij. In Nederland bevindt zich ook al een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van de 3d printer: dit bedrijf heel Ultimaking en het is gevestigd in Geldermalsen.

Voordelig een 3d-printer aanschaffen? Klik hier voor een uitgebreid assortiment!

Gebruik van de 3d printer

Wie een 3d printer koopt, moet zich wel even goed verdiepen in de techniek. Zo moet je namelijk het nodige afweten over 3d bestanden, omdat deze soort bestanden gekopieerd moeten worden naar echte 3d ontwerpen. Kopieën van een 3d printer zijn trouwens doorgaans nog wat aan de kleine kant, maar de techniek is dan ook nog volop in ontwikkeling. Bedrijven gebruiken de 3d printer veel voor het maken van prototypen van hun producten. Zo kunnen bedrijven als Apple en Nokia bijvoorbeeld hun nieuwe ontwerpen in het echt bekijken. Ook worden auto-onderdelen gekopieerd met de 3d printer. De 3d printer wordt vanwege de complexe techniek nog niet veel gebruikt door consumenten, maar deze techniek wordt steeds geavanceerder, waardoor het voor consumenten aantrekkelijker wordt. Ook worden 3d printers steeds beter betaalbaar.

Bedrijf uit Geldermalsen maakt 3d printer

En wie zou er vervolgens denken dat één van de internationaal succesvolle bedrijven zich in het kleine Nederlandse plaatsje Geldermalsen zou bevinden? De mensen achter het jonge bedrijf Ultimaking uit Geldermalsen zijn echter zo succesval dat ze al benaderd zijn door het Amerikaanse bedrijf 3D Printers om Ultimaking aan hen te verkopen. Ze hebben dan ook al honderden malen een 3d printer verkocht. Per keer verkochten ze de 3d printer voor 1200 euro.

Bedrijf Geldermalsen werkt vernieuwend

Het bedrijf uit Geldermalsen werkt op een originele wijze. De bouwtekeningen van de 3d printer worden namelijk op internet gezet, zodat iedereen kan meedenken over de innovatie van de 3d printer van Ultimaking. Het bedrijf uit Geldermalsen wordt hierdoor veel geholpen door liefhebbers. Dit zijn technici, die in hun vrije tijd proberen te helpen het systeem te verbeteren. Dit doen ze gratis, omdat Ultimaking helaas geen geld heeft om deze mensen te betalen. Het is dus echt een klus voor liefhebbers, met een passie voor deze nieuwe techniek.

Voordelig een 3d-printer aanschaffen? Klik hier voor een uitgebreid assortiment!

Rol van de 3d printer in de toekomst

Dit bedrijf uit Geldermalsen is één van de voorbeelden van innovatieve bedrijven op het gebied van de 3d printer. In onder meer Amerika zijn er nog veel meer bedrijven die bezig zijn met het verder ontwikkelen van de 3d printer. In de toekomst is het wellicht mogelijk om complete maaltijden te kopiëren of om volledige auto’s, boten of vliegtuigen te printen met een 3d printer. Natuurlijk zal de toekomst uitwijzen wat de 3d printer zal brengen, maar zeker is dat Ultimaking uit Geldermalsen innovatieve stappen zet!